Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Maijs, 2024
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Atslēgvārdi
NBA – pirms spēlēm 25.01.09
Publicēts 25. janvārī, 2009.
Ieskats šīs nakts labākās basketbola līgas spēlēs.

Mavericks - Celtics

Dallasas Mavericks alkst tieši pēc tā, ko Bostonas Celtics jau ieguvuši - stabilitāti. Bostonai šobrīd pieder ilgākais uzvaru gājiens NBA - pēdējās septiņas spēles beigušās ar viņiem pozitīvu rezultātu. Mavs ar šo maču būs beigusies četru izbraukumu sērija (pagaidām 2-1). Jā, liels pluss Bostonai - tā spēlē mājās. Austrumu konforences otrās vietas īpašnieki (36-9) pēdējās piecās spēlēs uzvarējuši vismaz ar 10 punktiem.

 Visiespaidīgākā laikam jau bija pret Orlando Magic, kuri ir trešie, ar 90:80.  Kāpēc?  Lūk, pāris iemesli: tika pārtraukta Magic 7 uzvaru sērija; Orlando vidēji pēdējās spēlēs bija iemetuši 114.3 punktus, bet cik pretBostonu, - pāsi redzat.

 Viens no Celtics līderu trio spēlētājiem Pols Pīrss par panākumu atslēgu uzskata aizsardzību, kuru viņi mēģina noturēt vienā līmenī, neskatoties uz konkurentu. Pēdējā laikā ķeltiem novērota viena tendence - iegūt ātru vadību. Pret Fīniksu, Ņūdžersiju, piemēram, bija pat +30. Ja Mavs grib uzvarēt, jārīkojas jau no pirmajām sekundēm. Kad Dalasai aiziet, viņus apturēt ir ļoti grūti. Taču neizskatās, ka šī būs viena no tām reizēm...

Mana prognoze: Bostonas Celtics uzvara.

Spurs - Lakers

Vēl viena ļoti interesanta spēle, ko pat translēs LTV7. Abas labākās Rietumu konforences komandas sacentīsies savā starpā. Pēdējā laikā Losandželosas Lakers uzspīdējis Andrū Bainams. Pret Clippers, piemēram, viņš uzstādīja karjeras rekordu gūtajos punktos - 42. Arī pret Vašingtonas Wizards viņš bija produktīvs - 23 punkti, 14 atlēkušās bumbas. Tiesa, šīs nav gluži līdervienības...

Iepriekšējā reize, kad abas komandas tikās, nemaz nebija tik sen. 14. janvārī Sanantonio Spurs savā laukumā tikai ar viena punkta starpību uzveica Leikerus - 112:111. 12 sekundes pirms mača beigām LAL līderis Kobe Braients realizēja trīnīti, izvirzot savējos vadībā ar 2 punktiem. Taču uzvaru tas nedeva. Rodžera Meisona gūtie 3 punkti 2 sekundes pirms beigām bija izšķirošie.

Abu komandu līderi nav bijuši švaki pēdējos mačos. Braientam pēdējā laikā vidēji 23.8 punkti, 11.8 rezultatīvas piespēles un 9 atlēkušās bumbas. Viņš guvis arī divus triple-double. Tims Dankans no Spurs iemetis 28.5 punktus un iemetis teju 64% no visiem metieniem.

Mana prognoze: Lakers uzvara

Clippers - Warriors 

Vēl kāda latviešu līdzjutējam interesējoša spēle - Losandželosas Clippers pret Goldensteitas Warriors, ar Andri Biedriņu sastāvā. Kareivji piedzīvojuši vairākus pēdējo sekunžu zaudējumus, ieskaitot 3 papildlaiku maču pret Sakramento Kings. Šonakt lieliska iespēja izbeigt šo ārprātu un beidzot izcīnīt savās mājās arī uzvaru. 

Goldensteita ir otra rezultatīvākā NBA komanda, vidēji gūstot 107.3 punktus. Taču tai nāksies iztikt bez Džamala Krauforda, kurš savainojies. Tiesa, atpakaļ ir mopēdists Monta Eliss. Nezinātājiem - vasarā viņš nokrita no mopēda kā dēļ izlaida pirmo sezonas pusi.

Medijos jau pietiekami rakstīts par Warriors veiksmēm un neveiksmēm, tādēļ tās neuzskaitīšu... Goldensteitas treneris Dons Nelsons gan visu noraksta uz veiksmes rēķina.

Andris Biedriņš

Mana prognoze: Warriors uzvara.

Šonakt tiks iazvadīts vēl vesels lērums spēļu:

Kings - Raptors

Suns - Hawks

Rockets - Pistons

Bulls - Timberwolves

Bobcats - Pacers

Jazz - Nuggets  

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: